Receptury

Ciasta

Ciasto czekoladowe

Wilgotne ciasto czekoladowe

Ciasto Kokosanka

Ciasto kokosowe z marmoladą wieloowocową i bezą kokosową.

Sernik Mix

Receptura na 5 sztuk

Ciasto Zielona Herbata N

Ciasto Zielona Herbata to mix do wypieku ciasta o charakterystycznej nucie zielonej herbaty. Wypieki cechują się idealnie wilgotnym miękiszem . Mieszanka nadaje się do przygotowania produktów pod klasyczne receptury. Nie zawiera zagęstników, emulgatorów ani skrobi modyfikowanej. Ciasto ma wyróżniający się, fantazyjnie zielony kolor. Receptura doskonale komponuje się z owocami. Można ją przełożyć kremem i udekorować galaretką. Pomysł na ciasto z Zieloną Herbatą inspirowany jest kuchnią japońską.

Banoffee

Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o wyraźnym smaku i zapachu bananowo-karmelowym.

Ciasto Owocowy Ogród

Lekkie ciasto o owocowym smaku i zapachu.

Ciasto Krówka

Ciasto Krówka to mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku mleczno - karmelowym zawierająca kawałki cukierków typu Krówka.

Ciasto Kawowe

Ciasto Kawowe to propozycja dla wszystkich smakoszy, którzy zaczynają dzień od aromatycznej kawy. Mieszanka zawiera kawę mieloną 100 % Arabica, długo prażoną na styl włoski co nadaje ciastu pełni smaku i wykwintności. Dodano również kawę rozpuszczalną, aby wzmocnić i podkreślić aromat. Zastosowano kawy o nieskiej kwasowości co pozwala odkryć różne nuty smakowe. Ciasto idealnie nadaje się do receptur z akcentem kawy np. Kostka Cappucino. Podążając za trendem " Nieoczywistych połączeń" warto do ciasta Kawowego dodać np. przyprawy korzenne

Ciastka Familijne

Ciasto o wyraźnym smaku maślanym przypominającym domowe, tradycyjne i pełne smaku wypieki. Nuta smakowa wpisuje się w trend słodkości "takich jak dawniej". Maślano-śmietankowy aromat ciasta dobrze komponuje się w recepturach z sezonowymi owocami oraz słodkimi nadzieniami.

Ciasto Miętusek

Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku mięty i zielonej herbaty. Ciasto zachwyca apetycznym wyglądem, oryginalnością i niepowtarzalnym smakiem z wyważoną nutą słodyczy. Mieszanka idealnie nadaje się do komponowania ciast wykwintnych oraz lekkich o orzeźwiającej nucie. Zawartość zielonej herbaty w proszku (Matcha), podkreśla wyjątkowy aromat i zachęca do tworzenia receptur o orientalnym charakterze.

Babeczki z Kremem

Babeczki z delikatnym kremem budyniowym

Ciasto Intesywna Czekolada

Ciasto Intensywna Czekolada - mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo- tłuszczowego zawierająca kawałki czekolady.

Ciasto Jogurtowe

Podstawowa aplikacja ciasta jogurtowego.

Biszkopt Mix

Szybki i prosty sposób na wyborny biszkopt.

Jogurtowe MAX E-limited - receptura podstawowa

Jogurtowe MAX E-limited to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych z linii produktów E-eliminowane i MAX. Główną zaletą Ciasta jogurtowego MAX E-limited jest krótka etykieta, oraz ograniczona ilość substancji „E”. Używając mieszanki, można przygotować doskonałe ciasto o delikatnym, wilgotnym miękiszu, które stanowi bazę dla wielu ciast. Idealną do wypieku ciast z dodatkami, takimi jak: owoce, kruszonka, krem, galaretka. Znakomicie sprawdzi się w formie babki, muffiny czy warstwy tortu.