Receptury Receptury

Trufla - Ciasto o Smaku Truflowym

Podstawowa receptura na wykonanie ciasta o smaku truflowym.

Opis receptury

Ciasto o smaku truflowym


Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do kwadratowych tekturowych foremek (ok. 345 g/szt.).Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut.

Ganache


Śmietanę zagotować, zalać Satinę, wymieszać. Powierzchnię ciast pokryć ganachem.


Przyrządzanie

1. Ciasto o Smaku Truflowym
2. Ganache
3. Dekoracja

Trufla - Ciasto o Smaku Truflowym

Produkty

Ciasto o smaku truflowym

Ciasto o smaku truflowym jest idealne na ważne chwile, podniosłe uroczystości czy zimowe wieczory. Wspaniale komponuje się z owocami, polewą czekoladową i kremami.