Trufla - Ciasto o Smaku Truflowym
Trufla - Ciasto o Smaku Truflowym
Podstawowa receptura na wykonanie ciasta o smaku truflowym.
Opis receptury
Ciasto o smaku truflowym
- 1 000.00 g Ciasto o smaku truflowym
- 500.00 g Olej
- 500.00 g Jaja
- 80.00 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do kwadratowych tekturowych foremek (ok. 345 g/szt.).Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut.
Ganache
- 150.00 g Satina Pro
- 90.00 g Śmietanka (30% tłuszczu)
Śmietanę zagotować, zalać Satinę, wymieszać. Powierzchnię ciast pokryć ganachem.
Przyrządzanie
1. Ciasto o Smaku Truflowym
2. Ganache
3. Dekoracja
Produkty
Ciasto o smaku truflowym
Ciasto o smaku truflowym jest idealne na ważne chwile, podniosłe uroczystości czy zimowe wieczory. Wspaniale komponuje się z owocami, polewą czekoladową i kremami.