Receptury Receptury

Sernik Mix

Delikatny sernik na bazie Sernik MIX z kruchym spodem.

Opis receptury

Masa serowa


Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu rózgi). Masę równomiernie wyłożyć na kruche krążki umieszczone w rancie (ok. 810 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 60 minut. Po wypieczeniu wykroić brzegi ciasta i pozostawić do wystygnięcia w rancie.

Kruchy krążek


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Wywałkować blat o grubości ok. 0,5 cm i wyłożyć nim pięć rantów o średnicy ok. 18 cm. Wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 12 minut.


Przyrządzanie

1. Kruchy krążek
2. Masa serowa
3. Dekoracja

Sernik Mix

Produkty

Sernik Mix

Mieszanka do wypieku sernika.