Sernik Mix
Sernik Mix
Delikatny sernik na bazie Sernik MIX z kruchym spodem.
Opis receptury
Masa serowa
- 1 000.00 g Sernik Mix
- 1 400.00 g Twaróg półtłusty
- 350.00 g Jaja
- 200.00 g Olej
- 1 100.00 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu rózgi). Masę równomiernie wyłożyć na kruche krążki umieszczone w rancie (ok. 810 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 60 minut. Po wypieczeniu wykroić brzegi ciasta i pozostawić do wystygnięcia w rancie.
Kruchy krążek
- 335.00 g Kruche Klasyczne
- 150.00 g Margaryna (80% tłuszczu)
- 15.00 g Jaja
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Wywałkować blat o grubości ok. 0,5 cm i wyłożyć nim pięć rantów o średnicy ok. 18 cm. Wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 12 minut.
Przyrządzanie
1. Kruchy krążek
2. Masa serowa
3. Dekoracja
Produkty
Sernik Mix
Mieszanka do wypieku sernika.