
Sernik Mix
Sernik Mix
Receptura na 5 sztuk
Opis receptury
- 1 000 g Sernik Mix
- 1 400 g twaróg półtłusty
- 350 g jaja
- 200 g olej
- 1 100 g woda
- 335 g Kruche Klasyczne
- 150 g margaryna
- 15 g jaja
Masa serowa
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu rózgi). Masę równomiernie wyłożyć na kruche krążki umieszczone w rancie (ok. 810 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 60 minut. Po wypieczeniu wykroić brzegi ciasta i pozostawić do wystygnięcia w rancie.
Kruchy krążek
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Wywałkować blat o grubości ok. 0,5 cm i wyłożyć nim pięć rantów o średnicy ok. 18 cm. Wypiekać w temperaturze 170°C przez ok. 12 minut.
Przyrządzanie
1. Kruchy krążek
2. Masa serowa
3. Dekoracja
