Receptury
Piernik

Mieszanka do wypieku ciasta piernikowego bazująca na mące żytniej. Aromatyczny smak i zapach uzyskano dodając kompozycję przypraw oraz aromat śliwkowy. Mieszankę wyróżnia formuła e limited.

Opis receptury

    Sposób I


    Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut.

    *ciasto można wypiekać w formie babek (sugerowana naważka ciasta na foremkę prostokątną to ok. 450 g)

    Sposób II


    Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut.

    *ciasto można wypiekać w formie babek (sugerowana naważka ciasta na foremkę prostokątną to ok. 450 g)

Piernik