Piernik
Piernik
Mieszanka do wypieku ciasta piernikowego bazująca na mące żytniej. Aromatyczny smak i zapach uzyskano dodając kompozycję przypraw oraz aromat śliwkowy. Mieszankę wyróżnia formuła e limited.
Opis receptury
Sposób I
- 1 000.00 g Piernik
- 350.00 g Jaja
- 500.00 g Olej
- 100.00 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut.
*ciasto można wypiekać w formie babek (sugerowana naważka ciasta na foremkę prostokątną to ok. 450 g)
Sposób II
- 1 000.00 g Piernik
- 450.00 g Jaja
- 550.00 g Olej
- 100.00 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut.
*ciasto można wypiekać w formie babek (sugerowana naważka ciasta na foremkę prostokątną to ok. 450 g)
Produkty
Piernik
Mieszanka do wypieku ciasta piernikowego.