V-GO! Jabłecznik z wegańskim kajmakiem
V-GO! Jabłecznik z wegańskim kajmakiem
Smaczny jabłecznik wegański z kajmakiem. Delikatne ciasto w klasycznym stylu.
Opis receptury
Ciasto
- 900.00 g V-GO! Vegan Cake
- 100.00 g Mąka pszenna typ 550
- 250.00 g Olej
- 540.00 g Woda
- 4.00 g Cynamon mielony
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do rantu o wymiarach 30 x 40cm.
Krem
- 200.00 g V-GO! Rap
- 500.00 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na szybkich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu rózgi).
Gotowy krem wyszprycować( za pomocą rękawa cukierniczego ) w paski.
Kruszonka
- 140.00 g Margaryna (80% tłuszczu)
- 120.00 g Cukier
- 260.00 g Mąka pszenna typ 550
Margarynę łączymy z cukrem a następnie dodajemy mąkę i mieszamy do momentu uzyskania kruszonki. Gotową kruszonką posypujemy ciasto, a następnie wypiekamy .
Wypiekać w temperaturze 180 °C przez ok. 50 minut.
Kajmak
- 250.00 g V-GO! Rosette
- 300.00 g Cukier
- 4.00 g Agar
Cukier podgrzewać w suchym garnku do momentu stopnienia i uzyskania słomkowej barwy , następnie połączyć z wcześniej podgrzaną Rosette, gotować na małym ogniu przez około 3 minuty dodać agar i zagotować razem . Przestudzonym kajmakiem dekorować wystudzony jabłecznik.
Przyrządzanie
1.Ciasto
2.Krem
3.Jabłko prażone
4. Kruszonka
5. Kajmak
Produkty
V-GO! Rap
V-GO! Rap Mieszanka do przygotowania kremu budyniowego