Receptury Receptury

V-GO! Jabłecznik z wegańskim kajmakiem

Smaczny jabłecznik wegański z kajmakiem. Delikatne ciasto w klasycznym stylu.

Opis receptury

Ciasto


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do rantu o wymiarach 30 x 40cm.

Krem


Wszystkie składniki mieszać na szybkich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu rózgi).
Gotowy krem wyszprycować( za pomocą rękawa cukierniczego ) w paski.

Owoce


Jabłko wyszprycować pomiędzy krem za pomocą rękawa cukierniczego .

Kruszonka

  • 140.00 g Margaryna (80% tłuszczu)
  • 120.00 g Cukier
  • 260.00 g Mąka pszenna typ 550

Margarynę łączymy z cukrem a następnie dodajemy mąkę i mieszamy do momentu uzyskania kruszonki. Gotową kruszonką posypujemy ciasto, a następnie wypiekamy .
Wypiekać w temperaturze 180 °C przez ok. 50 minut.

Kajmak


Cukier podgrzewać w suchym garnku do momentu stopnienia i uzyskania słomkowej barwy , następnie połączyć z wcześniej podgrzaną Rosette, gotować na małym ogniu przez około 3 minuty dodać agar i zagotować razem . Przestudzonym kajmakiem dekorować wystudzony jabłecznik.


Przyrządzanie

1.Ciasto
2.Krem
3.Jabłko prażone
4. Kruszonka
5. Kajmak

V-GO! Jabłecznik z wegańskim kajmakiem

Produkty

V-GO! Rap

V-GO! Rap Mieszanka do przygotowania kremu budyniowego