
Ciastka Familijne
Ciastka Familijne
Ciasto o wyraźnym smaku maślanym przypominającym domowe, tradycyjne i pełne smaku wypieki. Nuta smakowa wpisuje się w trend słodkości "takich jak dawniej". Maślano-śmietankowy aromat ciasta dobrze komponuje się w recepturach z sezonowymi owocami oraz słodkimi nadzieniami.
Opis receptury
Ciasto familijne
- 1 000.00 g Ciasto Familijne
- 450.00 g jaja
- 500.00 g olej
- 50.00 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok .30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 35 minut.

Produkty
Ciasto Familijne
Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku maślanym.