
Ciasto Kokosanka
Ciasto Kokosanka
Ciasto kokosowe z marmoladą wieloowocową i bezą kokosową.
Opis receptury
- 1 000 g Ciasto Kokosowe
- 400 g jaja
- 340 g olej
- 100 g woda
- 800 g marmolada
- 300 g Bianca Meringue
- 360 g wiórki kokosowe
- 300 g woda
- 200 g cukier
Blat kokosowy
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 210°C przez ok. 7 minut. Wystudzić.
Marmolada
Marmoladę wyłożyć na blat kokosowy.
Beza kokosowa
*woda o temperaturze ok. 60°C
Wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Pod koniec mieszania dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto z marmoladą. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.
Przyrządzanie
1. Blat kokosowy
2. Marmolada
3. Beza kokosowa
4. Dekoracja
