![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
Ciasto Kokosanka
Ciasto Kokosanka
Ciasto kokosowe z marmoladą wieloowocową i bezą kokosową.
Opis receptury
Blat kokosowy
- 1 000.00 g Ciasto Kokosowe
- 400.00 g Jaja
- 340.00 g Olej
- 100.00 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 210°C przez ok. 7 minut. Wystudzić.
Marmolada
- 800.00 g Marmolada
Marmoladę wyłożyć na blat kokosowy.
Beza kokosowa
- 300.00 g Bianca Meringue
- 360.00 g Wiórki kokosowe
- 300.00 g Woda
- 200.00 g Cukier
*woda o temperaturze ok. 60°C
Wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Pod koniec mieszania dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto z marmoladą. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.
Przyrządzanie
1. Blat kokosowy
2. Marmolada
3. Beza kokosowa
4. Dekoracja
![Ciasto Kokosanka](https://www.zeelandia.pl/receptury/14_ciasta/1650_ciasto_kokosanka/@@images/image-400-499caf81db4fe5adf30f857580493e55.jpeg)
Produkty
Ciasto Kokosowe
Ciasto biszkoptowe z wiórkami kokosowymi.