Ciasto Kokosanka
Ciasto Kokosanka
Ciasto kokosowe z marmoladą wieloowocową i bezą kokosową.
Opis receptury
Blat kokosowy
- 1 000.00 g Ciasto Kokosowe
- 400.00 g Jaja
- 340.00 g Olej
- 100.00 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 210°C przez ok. 7 minut. Wystudzić.
Marmolada
- 800.00 g Marmolada
Marmoladę wyłożyć na blat kokosowy.
Beza kokosowa
- 300.00 g Bianca Meringue
- 360.00 g Wiórki kokosowe
- 300.00 g Woda
- 200.00 g Cukier
*woda o temperaturze ok. 60°C
Wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Pod koniec mieszania dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto z marmoladą. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.
Przyrządzanie
1. Blat kokosowy
2. Marmolada
3. Beza kokosowa
4. Dekoracja
Produkty
Ciasto Kokosowe
Ciasto biszkoptowe z wiórkami kokosowymi.