Receptury Receptury

Ciasto Kokosanka

Ciasto kokosowe z marmoladą wieloowocową i bezą kokosową.

Opis receptury

Blat kokosowy


Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 210°C przez ok. 7 minut. Wystudzić.

Marmolada

  • 800.00 g Marmolada

Marmoladę wyłożyć na blat kokosowy.

Beza kokosowa


*woda o temperaturze ok. 60°C

Wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Pod koniec mieszania dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto z marmoladą. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.


Przyrządzanie

1. Blat kokosowy
2. Marmolada
3. Beza kokosowa
4. Dekoracja

Ciasto Kokosanka

Produkty

Ciasto Kokosowe

Ciasto biszkoptowe z wiórkami kokosowymi.