Receptury
Ciasto Kokosanka

Ciasto kokosowe z marmoladą wieloowocową i bezą kokosową.

Opis receptury

    Blat kokosowy


    Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach ok. 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 210°C przez ok. 7 minut. Wystudzić.

    Marmolada

    • 800 g marmolada

    Marmoladę wyłożyć na blat kokosowy.

    Beza kokosowa


    *woda o temperaturze ok. 60°C

    Wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Pod koniec mieszania dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto z marmoladą. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.


    Przyrządzanie

    1. Blat kokosowy
    2. Marmolada
    3. Beza kokosowa
    4. Dekoracja

Ciasto Kokosanka