![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
Karotka
Karotka
Karotka to mieszanka do ciasta marchewkowego o delikatnym smaku korzennym doskonała zarówno na blaty, muffiny, jak i babki.
Opis receptury
Ciasto Marchewkowe
- 1 000.00 g Karotka
- 220.00 g Olej
- 240.00 g Woda
- 300.00 g Marchew
*marchew starta na drobnych oczkach
Karotkę połączyć z wodą i olejem. Mieszać na wolnych obrotach przez ok. 2 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Zeskrobać ciasto ze ścianek, dodać startą marchew i mieszać na wolnych obrotach przez kolejne 2 minuty. Masę wyłożyć rantu o wymiarach ok. 30 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 35 minut.
![Karotka](https://www.zeelandia.pl/receptury/14_ciasta/1753_karotka/@@images/image-400-fd08157eca8325ad1fbbf4a5b58bcc75.jpeg)
Produkty
Karotka
Miks do wypieku tradycyjnego ciasta marchewkowego.