
Polepszacze uniwersalne
Polepszacze uniwersalne
Produkty ułatwiające wypiekanie wysokiej jakości bułek, chleba i innych rodzajów pieczywa. Pomagają wyeliminować wpływ wahań jakościowych surowców, a także optymalizować sposoby pracy przy produkcji pieczywa.
Active MXI
Polepszacz do produkcji pieczywa na liniach mechanicznych, zapewniający stabilność; dozowanie 0,2-0,3%
Softer R Free
Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego, przedłużający świeżość i poprawiający objętość. Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.
Rye Stabil Free
Polepszacz do produkcji pieczywa z wysokim, ponad 50% udziałem mąki żytniej, także zawierającego ziarna. Dozowanie: 1-2% w stosunku do masy mąki.
Active Free
Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego oraz pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Dozowanie 0,6-1% w stosunku do masy mąki.
Gamma Fresh
Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego pszenno-żytniego, gwarantujący uzyskanie wysokiej jakości pieczywa o bardzo długiej świeżości i dużej objętości oraz dobrej strukturze miękiszu. Dozowanie: 0,5-1% w stosunku do masy mąki.
Kaiser Free
Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego, głównie bułek "kajzerek". Dozowanie: 0,3-0,5%.
Active Super Free
Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego. Można stosować w niewielkich dawkach także do pieczywa mieszanego. Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki.
Active Forte Free
Skoncentrowany, uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego oraz do pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Dozowanie: 0,2% do bułek; 0,1% do chleba mieszanego w stosunku do masy mąki.