Produkty

Polepszacze uniwersalne

Produkty ułatwiające wypiekanie wysokiej jakości bułek, chleba i innych rodzajów pieczywa. Pomagają wyeliminować wpływ wahań jakościowych surowców, a także optymalizować sposoby pracy przy produkcji pieczywa.

Active MXI

Polepszacz do produkcji pieczywa na liniach mechanicznych, zapewniający stabilność; dozowanie 0,2-0,3%

Softer R Free

Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego, przedłużający świeżość i poprawiający objętość. Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.

Rye Stabil Free

Polepszacz do produkcji pieczywa z wysokim, ponad 50% udziałem mąki żytniej, także zawierającego ziarna. Dozowanie: 1-2% w stosunku do masy mąki.

Kaiser MXI

Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego

Active Free

Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego. Można stosować w niewielkich dawkach także do pieczywa mieszanego. Dozowanie 0,6-1% w stosunku do masy mąki.

Rye Fresh

Polepszacz przedłużający świeżość chleba mieszanego i żytniego.

Cool Bake

Polepszacz do przerywanego, opóźnionego procesu fermentacji pieczywa pszennego.

Gamma Fresh

Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego pszenno-żytniego, gwarantujący uzyskanie wysokiej jakości pieczywa o bardzo długiej świeżości i dużej objętości oraz dobrej strukturze miękiszu. Dozowanie: 0,5-1% w stosunku do masy mąki.

Active Asco Free

Polepszacz do pieczywa pszennego E-total free.

Cool Stabil

Polepszacz 3% do odroczonego wypieku dający wyjątkową objętość i stabilność ciasta.

Gamma Classic Free

Polepszacz do pieczywa mieszanego z czystą etykietą.

Kaiser Free

Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego, głównie bułek "kajzerek". Dozowanie: 0,3-0,5%.

Nakładka świeżość

Dodatek wypiekowy poprawiający świeżość.

Extra Bake

Uniwersalny polepszacz do pieczywa o dozowaniu 0,3-0,5%.

Fast Bake

Polepszacz uniwersalny do krótkich procesów technologicznych; dozowanie: 0,3-0,5%.

Superbake NOWA GENERACJA

Tradycyjny polepszacz do pieczywa pszennego i mieszanego; dozowanie: 1%.

Kaiser Bake Off

Polepszacz do pieczywa zapiekanego i mrożonego.

Active Super Free

Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego. Można stosować w niewielkich dawkach także do pieczywa mieszanego. Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki.

Active Forte Free

Skoncentrowany, uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego oraz do pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Dozowanie: 0,2% do bułek; 0,1% do chleba mieszanego w stosunku do masy mąki.

Active Speedo

Uniwersalny polepszacz przeznaczony do szybkich procesów; dozowanie 0,3-0,5%.
1 2