Kaiser MXI
Kaiser MXI
Polepszacz do produkcji pieczywa pszennego
Zalety
- Polepszacz uniwersalny
- Nadaje się zarówno do piekarni małych, rzemieślniczych, jak i do piekarni dużych, z automatycznymi liniami produkcyjnymi
- Wytrzymuje różne procesy produkcji (sprawdza się zarówno w krótkich, jak i długich procesach produkcji)
- Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas fermentacji
- Zapewnia wyrównaną jakość pieczywa z pierwszych jak i ostatnich partii ciasta
- Gwarantuje otrzymanie wyraźnego znaku na powierzchni bułki (stempel kajzerki)
- Zapewnia ładny wygląd bułki i dobrze wybarwioną skórkę
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Kaiser MXI 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Uniwersalny polepszacz do produkcji pieczywa pszennego, głownie bułek „kajzerek” i pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Sprawdza się zarówno w krótkich, jak i długich procesach produkcji.
Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki.