Produkty
Combimalz Gold

Polepszacz granulowany do pieczywa zapiekanego, do ciast mrożonych i świeżych; zawiera ekstrakt słodowy.

Zalety

  • Polepszacz przeznaczony do różnych procesów
  • Forma granulatu, nie pyli się i nie rozwarstwia
  • Zapewnia powtarzalność produkcji
  • Nadaje się zarówno do piekarni małych rzemieślniczych, jak i do piekarni dużych z automatycznymi liniami prdukcyjnymi
  • Poprawia smak i zapach pieczywa
  • Pozwala ograniczyć ilość cukru w recepturze

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Combimalz Gold 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Combimaltz Gold to wysokiej jakości polepszacz przeznaczony do pieczywa zapiekanego, mrożonego i świeżego. Ciasto stabilnie zachowuje się podczas fermentacji, jest odporne na mechaniczny proces produkcji. Jest odporny na wahania jakościowe mąki. Zapobiega marszczeniu się skórki podczas zapiekania i kurczeniu się bułek po ponownym odpieku. Zawarty ekstrakt słodowy wpływa na bogaty smak i aromat pieczywa. Jest to pierwszy polepszacz w formie granulatu, nie pyli się i nie rozwarstwia. Stosując Combimaltz Gold, eliminujemy lub zmniejszamy ilość cukru w recepturze. Dzięki zastosowaniu polepszacza uzyskujemy większą objętość pieczywa, wyraźne nacięcie, chrupiącą skórkę, intensywny, lekko słodowy smak i zapach. Proponowane dozowania: 3% – do mrożenia ciast z długim terminem ważności, 2% – do mrożenia ciast z krótkim terminem przydatności oraz mrożenia połączonego z zapiekaniem, 1,6-2% – do zapiekania i świeżej produkcji.