Combimalz Gold
Polepszacz granulowany do pieczywa świeżego, zapiekanego i do ciast mrożonych; zawiera ekstrakt słodowy.
Zalety
- Forma granulatu, nie pyli się i nie rozwarstwia
- Polepszacz przeznaczony do różnych procesów
- Nadaje się zarówno do piekarni małych rzemieślniczych, jak i do piekarni dużych z automatycznymi liniami prdukcyjnymi
- Zapewnia powtarzalność produkcji
- Poprawia smak i zapach pieczywa
- Pozwala ograniczyć ilość cukru w recepturze
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Combimalz Gold 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Combimaltz Gold to wysokiej jakości polepszacz przeznaczony do pieczywa zapiekanego, mrożonego i świeżego. Ciasto stabilnie zachowuje się podczas fermentacji, jest odporne na mechaniczny proces produkcji oraz na wahania jakościowe mąki. Zapobiega marszczeniu się skórki podczas zapiekania i przeciwdziała kurczeniu się bułek po ponownym odpieku. Zawarty ekstrakt słodowy wpływa na bogaty smak i aromat pieczywa. Jest to polepszacz w formie granulatu, nie pyli się i nie rozwarstwia. Stosując Combimaltz Gold, eliminujemy lub zmniejszamy ilość cukru w recepturze. Dzięki zastosowaniu polepszacza uzyskujemy większą objętość pieczywa, wyraźne nacięcie, chrupiącą skórkę, intensywny, lekko słodowy smak i zapach.
Dozowanie: 1,6-3% w stosunku do masy mąki.