Produkty
Active Super Free

Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego. Można stosować w niewielkich dawkach także do pieczywa mieszanego. Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki.

Zalety

  • czysta etykieta produktu gotowego
  • zastosowanie technologii kapsułkowania enzymów
  • polepszacz działający optymalnie w czasie całego procesu produkcji
  • duża objętość pieczywa
  • chrupiąca, dobrze wybarwiona skórka

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Active Super Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Active Super Free to polepszacz uniwersalny przeznaczony do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego: drobnego zwykłego, wyborowego, półcukierniczego, chleba pszennego i mieszanego, jak również do różnych procesów: wypiek tradycyjny, mrożenie ciasta. Dzięki zastosowaniu w Active Super Free technologii kapsułkowanych enzymów uzyskano polepszacz działający optymalnie w czasie całego procesu produkcji. Część enzymów zaczyna działać już podczas mieszania ciasta, przyspieszając jego wyrabianie i nadając mu elastyczność, pozostałe enzymy są uwalniane podczas dalszych etapów procesu produkcji. Daje to dobrą stabilność ciasta przez długi czas.


Receptura podstawowa

Active Super Free