Produkty
Active Free

Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego oraz pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Dozowanie 0,6-1% w stosunku do masy mąki.

Zalety

  • czysta etykieta produktu gotowego
  • optymalne działanie w czasie całego procesu produkcji
  • gwarancja stabilności ciasta przez długi czas

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Active Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Active Free to preparat, który nie posiada emulgatorów ani środków spulchniających. Zawarte w nim enzymy oraz kwas askorbinowy, potrzebne w obróbce ciasta, nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w pieczywie. Dzięki zastosowaniu w Active Free technologii kapsułkowanych enzymów, uzyskano preparat działający optymalnie w czasie całego procesu produkcji. Część enzymów zaczyna działać już podczas mieszania ciasta, przyspieszając jego wyrabianie i nadając mu elastyczność, pozostałe enzymy są uwalniane podczas dalszych etapów procesu produkcji.


Receptura podstawowa

Active Free