
Active Free
Active Free
Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego oraz pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Dozowanie 0,6-1% w stosunku do masy mąki.
Zalety
- czysta etykieta produktu gotowego
- optymalne działanie w czasie całego procesu produkcji
- gwarancja stabilności ciasta przez długi czas
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Active Free 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Active Free to preparat, który nie posiada emulgatorów ani środków spulchniających. Zawarte w nim enzymy oraz kwas askorbinowy, potrzebne w obróbce ciasta, nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w pieczywie. Dzięki zastosowaniu w Active Free technologii kapsułkowanych enzymów, uzyskano preparat działający optymalnie w czasie całego procesu produkcji. Część enzymów zaczyna działać już podczas mieszania ciasta, przyspieszając jego wyrabianie i nadając mu elastyczność, pozostałe enzymy są uwalniane podczas dalszych etapów procesu produkcji.
Receptura podstawowa
