
Kaiser Bake Off
Kaiser Bake Off
Polepszacz do pieczywa zapiekanego i mrożonego.
Zalety
- wzmacnia strukturę glutenu w cieście
- zwiększa objętość pieczywa
- zapobiega marszczeniu skórki podczas zapiekania
- zapobiega kurczeniu się bułek po odpieku
- daje ładny znak kajzerki
- doprawia smak i zapach pieczywa
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Kaiser Bake Off 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Kaiser Bake Off może być używany do produkcji pieczywa zapiekanego i mrożonego, jak również do kajzerek produkowanych w sposób tradycyjny. Kaiser Bake Off jest kombinacją specjalnych enzymów, emulgatorów, stabilizatorów i dodatków smakowych, dobranych odpowiednio, w celu zapewnienia jak najlepszego efektu przy procesie zapiekania i mrożenia ciasta. Dozowanie: 1,2-3% w stosunku do masy mąki.
Receptura podstawowa
