Produkty
Kaiser Bake Off

Polepszacz do pieczywa zapiekanego i mrożonego.

Zalety

  • Optymalne działanie w trakcie całego procesu produkcji
  • Wzmacnia strukturę glutenu w cieście
  • Stabilność ciasta podczas fermentacji
  • Zwiększa objętość pieczywa
  • Daje ładny znak kajzerki
  • Chrupiąca, dobrze wybarwiona skórka
  • Zapobiega marszczeniu skórki podczas zapiekania
  • Przeciwdziała kurczeniu się bułek po odpieku
  • Zapewnia powtarzalność produkcji

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Kaiser Bake Off 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Kaiser Bake Off może być używany do produkcji pieczywa zapiekanego i mrożonego, jak również do kajzerek produkowanych w sposób tradycyjny. Kaiser Bake Off to specjalna kompozycja enzymów i innych składników, dobranych w celu zapewnienia jak najlepszego efektu przy procesie zapiekania i mrożenia ciasta. Dozowanie: 1,2-3% w stosunku do masy mąki.


Receptura podstawowa