Produkty
Kaiser Bake Off

Polepszacz do pieczywa zapiekanego i mrożonego.

Zalety

  • wzmacnia strukturę glutenu w cieście
  • zwiększa objętość pieczywa
  • zapobiega marszczeniu skórki podczas zapiekania
  • zapobiega kurczeniu się bułek po odpieku
  • daje ładny znak kajzerki
  • doprawia smak i zapach pieczywa

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Kaiser Bake Off 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Kaiser Bake Off może być używany do produkcji pieczywa zapiekanego i mrożonego, jak również do kajzerek produkowanych w sposób tradycyjny. Kaiser Bake Off jest kombinacją specjalnych enzymów, emulgatorów, stabilizatorów i dodatków smakowych, dobranych odpowiednio, w celu zapewnienia jak najlepszego efektu przy procesie zapiekania i mrożenia ciasta. Dozowanie: 1,2-3% w stosunku do masy mąki.


Receptura podstawowa

Kaiser Bake Off