Produkty
Rye Stabil Free

Polepszacz do produkcji pieczywa z wysokim, ponad 50% udziałem mąki żytniej, także zawierającego ziarna. Dozowanie: 1-2% w stosunku do masy mąki.

Zalety

  • czysta etykieta produktu gotowego
  • poprawia właściwości ciasta (zmniejsza kleistość, ciasto jest łatwiejsze w obróbce)
  • zwiększa elastyczność ciasta żytniego
  • zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • zwiększa objętość i poprawia strukturę miękiszu pieczywa

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Rye Stabil Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Zastosowanie:
• do chlebów z dużą zawartością mąki żytniej 50-100%
• do chlebów żytnich ziarnistych
• im wyższy udział mąki żytniej tym wyższe dozowanie:
50% mąki żytniej: 1% Rye Stabil Free w stosunku do masy mąki
60% mąki żytniej: 1,5% Rye Stabil Free w stosunku do masy mąki
powyżej 70% mąki żytniej: 2% Rye Stabil Free w stosunku do masy mąki.


Receptura podstawowa

Rye Stabil Free