
Rye Stabil Free
Rye Stabil Free
Polepszacz do produkcji pieczywa z wysokim, ponad 50% udziałem mąki żytniej, także zawierającego ziarna. Dozowanie: 1-2% w stosunku do masy mąki.
Zalety
- czysta etykieta produktu gotowego
- poprawia właściwości ciasta (zmniejsza kleistość, ciasto jest łatwiejsze w obróbce)
- zwiększa elastyczność ciasta żytniego
- zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
- zwiększa objętość i poprawia strukturę miękiszu pieczywa
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Rye Stabil Free 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Zastosowanie:
• do chlebów z dużą zawartością mąki żytniej 50-100%
• do chlebów żytnich ziarnistych
• im wyższy udział mąki żytniej tym wyższe dozowanie:
50% mąki żytniej: 1% Rye Stabil Free w stosunku do masy mąki
60% mąki żytniej: 1,5% Rye Stabil Free w stosunku do masy mąki
powyżej 70% mąki żytniej: 2% Rye Stabil Free w stosunku do masy mąki.
Receptura podstawowa
