Produkty
Rye Stabil Free

Polepszacz do produkcji pieczywa żytnio-pszennego i pszennego.

Zalety

  • Czysta etykieta produktu gotowego
  • Poprawia właściwości ciasta (zmniejsza kleistość, ciasto jest łatwiejsze w obróbce)
  • Zwiększa elastyczność ciasta żytniego
  • Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • Zwiększa objętość i poprawia strukturę miękiszu pieczywa
  • Poprawia świeżość gotowego wyrobu
  • Nadaje się zarówno do piekarni małych rzemieślniczych jak i do piekarni dużych ze zautomatyzowanymi liniami produkcyjnymi

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Rye Stabil Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Rye Stabil Free to polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa z wysokim, ponad 50% udziałem mąki żytniej, także zawierającego ziarna. Dozowanie: 1-2% w stosunku do masy mąki. W znaczący sposób poprawia on świeżość gotowych wyrobów. Ułatwia obróbkę ciasta - ciasto jest mniej klejące. Poprawia także stabilność ciasta w trakcie wypieku.


Receptura podstawowa