Rye Stabil Free
Rye Stabil Free
Polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa żytnio-pszennego i pszennego.
Zalety
- Czysta etykieta
- Nadaje się zarówno do piekarni małych rzemieślniczych jak i do piekarni dużych ze zautomatyzowanymi liniami produkcyjnymi
- Poprawia właściwości ciasta (zmniejsza kleistość, ciasto jest łatwiejsze w obróbce)
- Zwiększa elastyczność ciasta żytniego
- Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
- Zwiększa objętość i poprawia strukturę miękiszu pieczywa
- Poprawia świeżość gotowego wyrobu
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Rye Stabil Free 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Rye Stabil Free to polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa z wysokim, ponad 50% udziałem mąki żytniej, także zawierającego ziarna. Ułatwia obróbkę ciasta - ciasto jest mniej klejące. Poprawia także stabilność ciasta w trakcie wypieku. W znaczący sposób poprawia świeżość gotowych wyrobów.
Dozowanie: 1-2% w stosunku do masy mąki.