![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
KornFix Natura - Chleb mieszany z ziarnami
KornFix Natura - Chleb mieszany z ziarnami
Tradycyjny mieszany chleb z gotowanymi ziarnami.
Opis receptury
Składniki:
- 25.00 kg KornFix Natura
- 1.80 kg Rogoferm
- 1.00 kg Optimax Free
- 50.00 kg Mąka pszenna typ 850
- 50.00 kg Mąka żytnia typ 720
- 1.60 kg Sól
- 3.00 kg Drożdże
- 70.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach
Temperatura ciasta 26-28°C
Fermentacja wstępna ciasta około 20 minut
Podzielić ciasto na kęsy o masie 630g, zaokrąglić, uformować, ułożyć na deskach lub na aparatach
Fermentacja końcowa 45 minut
Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 200°C, z zaparowaniem pieca na początku wypieku
Czas wypieku 40 minut
![KornFix Natura - Chleb mieszany z ziarnami](https://www.zeelandia.pl/receptury/6_chleby/814_kornfix_natura_-_chleb_mieszany_z_ziarnami/@@images/image-400-f37b6326846e7b3a113036a9d100c197.jpeg)