
KornFix Natura - Chleb mieszany z ziarnami
KornFix Natura - Chleb mieszany z ziarnami
Tradycyjny mieszany chleb z gotowanymi ziarnami.
Opis receptury
- 25 kg KornFix Natura
- 2 kg Rogoferm
- 1 kg Optimax Free
- 50 kg mąka pszenna typ 850
- 50 kg mąka żytnia typ 720
- 2 kg sól
- 3 kg drożdże
- 70 kg woda
Składniki:
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach
Temperatura ciasta 26-28°C
Fermentacja wstępna ciasta około 20 minut
Podzielić ciasto na kęsy o masie 630g, zaokrąglić, uformować, ułożyć na deskach lub na aparatach
Fermentacja końcowa 45 minut
Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 200°C, z zaparowaniem pieca na początku wypieku
Czas wypieku 40 minut