
Super Sand
Super Sand
Wysokiej jakości ciasto biszkoptowo- tłuszczowe o wszechstronnym zastosowaniu.
Opis receptury
- 1 000 g Super Sand
- 450 g jaja
- 350 g olej
- 75 g woda
- 1 000 g Super Sand
- 550 g jaja
- 250 g olej
- 75 g woda
Receptura I (standardowa)
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do forem z kominkiem (ok. 450 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.
*napowietrzenie masy powinno wynosić 750-850 g/l
Receptura II (puszysta babka)
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do forem z kominkiem (ok. 450 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut.
*napowietrzenie masy powinno wynosić 650-700 g/l
