![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
Babka
Babka
Delikatna babka biszkoptowo-tłuszczowa o neutralnym smaku.
Opis receptury
Babka
- 1 000.00 g Sandia
- 460.00 g Jaja
- 460.00 g Olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do form z kominkiem lub prostokątnych (ok. 450 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 180° C przez ok. 55 minut.
![Babka](https://www.zeelandia.pl/receptury/20_babki/491_babka/@@images/image-400-a1426bec3226c1acb13e6b9d6f23471f.jpeg)
Produkty
Sandia
Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o maślanym smaku.