Receptury Receptury

Tropikalny Piernik**

Pierniko-sernik w wersji tropikalnej. Niekonwencjonalne połączenie wyraźnych zimowych, korzennych smaków płynących z ciasta Piernik z lekką masą serową wykonaną na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem mango.

Opis receptury

Blat piernikowy


Wszystkie składniki mieszać na niskich obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę równomiernie wyłożyć do rantu o wymiarach 60 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.

Masa jogurtowa

  • 60.00 g Żelatyna
  • 250.00 g Woda

Żelatynę namoczyć w 250 g wody. Rozpuścić.


Śmietankę ubić. Zeesan Neutralny dokładnie rozpuścić w 400 g wody. Dodać rozpuszczoną żelatynę, jogurt naturalny, sok z cytryny i porcjami ubitą śmietanę. Delikatnie mieszać do połączenia składników. Masę jogurtową rozprowadzić na blacie piernikowym.

Żelka owocowa


Galaretkę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Następnie połączyć z Presta Mango. Żelkę owocową wyłożyć na powierzchnię ciasta, delikatnie zaciągnąć z masą jogurtową. Całość schłodzić.

Żel


Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić. Paletta Cold połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Paletta Cold równomiernie rozprowadzić na powierzchni ciast.


Przyrządzanie

1. Blat piernikowy
2. Masa jogurtowa
3. Żelka owocowa
4. Żel
5. Dekoracja

Tropikalny Piernik**

Produkty

Presta Mango

Presta Mango nadzienie termostabilne