Mieszanki cukiernicze
Ciasto Karmelowe

Mieszanka do wyrobu ciasta karmelowego.

Zalety

  • oryginalny karmelowy smak
  • łatwy sposób na urozmaicenie asortymentu,
  • z jednej mieszanki można przygotować ciasta na blachach oraz babki,
  • ciasto jest bardzo stabilne, doskonale łączy się z owocami i kremami,
  • wilgotny miękisz długo zachowuje świeżość.

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Ciasto Karmelowe 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Ciasto karmelowe to pyszne ciasto o złocisto-brązowym miękiszu i delikatnym karmelowym smaku. Świetnie komponuje się z kremami, owocami i polewami. Daje niezwykle szerokie pole do popisu. Można z niego przygotować smakowite babki, aromatyczne placki, modne tarty oraz bardzo wykwintne i dekoracyjne ciasta deserowe na specjalne okazje.
Dzięki pełnemu, słodkiemu, karmelowemu smakowi i wilgotnej, bogatej strukturze tego ciasta nawet najprostsze wypieki stają się wyjątkowe.


Receptura podstawowa

Ciasto Karmelowe