Mieszanki cukiernicze Mieszanki cukiernicze

Ciasto wiedeńskie

Mieszanka do przygotowania ciasta biszkoptowo-tłuszczowego.

Zalety

  • Naturalny, domowy smak
  • Uniwersalność zastosowania
  • Baza do wielu aplikacji
  • Długo zachowuje świeżość
  • Wilgotny miękisz, utrzymujący owoce

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Ciasto wiedeńskie 20.0 20.00 KG worek

Opis produktu

Ciasto wiedeńskie to mieszanka ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o wyjątkowych walorach smakowych. Polecany jest do przygotowania babek piaskowych oraz fantazyjnych ciast i ciasteczek. Daje najwyższej jakości strukturę ciasta i naturalny, maślany smak. W zależności od sposobu przygotowania można uzyskać typowo piaskowy, sypiący się miękisz i silny aromat masła, jak również bardziej wilgotny, cięższy miękisz, dłużej utrzymujący świeżość. Ciasto wiedeńskie to produkt dla prawdziwych koneserów. Wypieki z niego są doskonałe – mają wyjątkowo drobniutkie pory, piękny kolor i doskonały maślany smak.


Receptura podstawowa

Ciasto wiedeńskie