Mieszanki cukiernicze Mieszanki cukiernicze

Quick 96

Emulgator do ciast biszkoptowych i biszkoptowo-tłuszczowych.

Zalety

  • umożliwia łatwe i szybkie przygotowanie ciasta metodą jednofazową
  • zapewnia dużą elastyczność
  • zwiększa napowietrzenie masy i poprawia jej stabilność,
  • zapewnia drobną, jednolitą strukturę ciast,
  • gwarantuje zawszę tę samą, wysoką jakość wypieków
  • ciasta dłużej zachowują świeżość
  • wygodny w stosowaniu - pastę dodaje się bezpośrednio

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Quick 96 10.0 10.00 KG pojemnik

Opis produktu

Quick 96 to uniwersalna pasta o działaniu emulgującym. Przy jej użyciu w łatwy sposób przygotować można wiele rodzajów ciast: babki piaskowe, ranty biszkoptowe, rolady, ciastka, itp. Zastosowanie emulgatora Quick 96 poprawia właściwości ciasta i zdecydowanie skraca proces jego przygotowania, gwarantując otrzymanie wypieków zawsze o tej samej, wysokiej jakości. Pastę Quick 96 dodaje się bezpośrednio do ciasta w stosunku 0,4-1,8% do jego masy.


Receptura podstawowa

Quick 96