Quick 96
Quick 96
Emulgator do ciast biszkoptowych i biszkoptowo-tłuszczowych.
Zalety
- umożliwia łatwe i szybkie przygotowanie ciasta metodą jednofazową
- zapewnia dużą elastyczność
- zwiększa napowietrzenie masy i poprawia jej stabilność,
- zapewnia drobną, jednolitą strukturę ciast,
- gwarantuje zawszę tę samą, wysoką jakość wypieków
- ciasta dłużej zachowują świeżość
- wygodny w stosowaniu - pastę dodaje się bezpośrednio
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Quick 96 10.0 | 10.00 KG | pojemnik |
Opis produktu
Quick 96 to uniwersalna pasta o działaniu emulgującym. Przy jej użyciu w łatwy sposób przygotować można wiele rodzajów ciast: babki piaskowe, ranty biszkoptowe, rolady, ciastka, itp. Zastosowanie emulgatora Quick 96 poprawia właściwości ciasta i zdecydowanie skraca proces jego przygotowania, gwarantując otrzymanie wypieków zawsze o tej samej, wysokiej jakości. Pastę Quick 96 dodaje się bezpośrednio do ciasta w stosunku 0,4-1,8% do jego masy.