Produkty
NaturGusto

Podmłoda do wypieku pieczywa pszennego i mieszanego

Zalety

  • Czysta etykieta
  • Idealna do produkcji pieczywa długo fermentowanego
  • Skraca czas przygotowania pieczywa typu ciabatta, ale sprawdza się też w spodach do pizzy
  • Wodochłonność: 80% (przy dozowaniu 5%)
  • Bogaty smak i aromat pieczywa
  • Szeroki wachlarz zastosowań

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
NaturGusto 2.0 2.00 KG worek
NaturGusto 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Podmłoda do wypieku pieczywa pszennego i mieszanego. Produkt z super czystą etykietą (total e-free). Znakomicie sprawdza się przygotowywaniu pieczywa długo fermentowanego, jak na przykład ciabatta. Dozowanie 5%.

NaturGusto to podmłoda pozwalająca na uzyskanie luźnego, puszystego, delikatnego ciasta, które po wypieczeniu charakteryzuje się otwartą porowatością i przyjemną chrupkością. Główną zaletą stosowania NaturGusto jest skrócony proces fermentacji ciasta z zachowaniem oryginalnego rzemieślniczego, długo fermentowanego smaku pieczywa.

NaturGusto