NaturGusto
NaturGusto
Podmłoda do wypieku pieczywa pszennego i mieszanego
Zalety
- Czysta etykieta
- Idealna do produkcji pieczywa długo fermentowanego
- Skraca czas przygotowania pieczywa typu ciabatta, ale sprawdza się też w spodach do pizzy
- Wodochłonność: 80% (przy dozowaniu 5%)
- Bogaty smak i aromat pieczywa
- Szeroki wachlarz zastosowań
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
NaturGusto 2.0 | 2.00 KG | worek |
NaturGusto 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Podmłoda do wypieku pieczywa pszennego i mieszanego. Produkt z super czystą etykietą (total e-free). Znakomicie sprawdza się przygotowywaniu pieczywa długo fermentowanego, jak na przykład ciabatta. Dozowanie 5%.
NaturGusto to podmłoda pozwalająca na uzyskanie luźnego, puszystego, delikatnego ciasta, które po wypieczeniu charakteryzuje się otwartą porowatością i przyjemną chrupkością. Główną zaletą stosowania NaturGusto jest skrócony proces fermentacji ciasta z zachowaniem oryginalnego rzemieślniczego, długo fermentowanego smaku pieczywa.