Receptury
Active Free - bułka pszenna

Bułka pszenna z czystą etykietą

Opis receptury

    Ciasto

    • 1.00 kg Active Free
    • 100.00 kg mąka pszenna typ 550
    • 1.80 kg sól
    • 3.00 kg drożdże
    • 1.70 kg olej
    • 54.00 kg woda


    Przyrządzanie

    Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minuty
    Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
    Temperatura ciasta: 27-28°C
    Fermentacja wstępna: 10 minut
    Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem
    Fermentacja końcowa: 50 minut
    Temperatura wypieku: 240–230°C
    Czas wypieku: 16 minut z zaparowaniem komory