![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
Active Free - bułka pszenna
Active Free - bułka pszenna
Bułka pszenna z czystą etykietą
Opis receptury
Ciasto
- 1.00 kg Active Free
- 100.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 1.80 kg Sól
- 3.00 kg Drożdże
- 1.70 kg Olej
- 54.00 kg Woda
Przyrządzanie
Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minuty
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
Temperatura ciasta: 27-28°C
Fermentacja wstępna: 10 minut
Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem
Fermentacja końcowa: 50 minut
Temperatura wypieku: 240–230°C
Czas wypieku: 16 minut z zaparowaniem komory
![Active Free - bułka pszenna](https://www.zeelandia.pl/receptury/7_bulki/1613_active_free_-_bulka_pszenna/@@images/image-400-b481b1d4bdd08556860fc6e627cd3256.jpeg)
Produkty
Active Free
Uniwersalny polepszacz z czystą etykietą do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego.