Receptury Receptury

Active Free - bułka pszenna

Bułka pszenna z czystą etykietą

Opis receptury

Ciasto

  • 1.00 kg Active Free
  • 100.00 kg Mąka pszenna typ 550
  • 1.80 kg Sól
  • 3.00 kg Drożdże
  • 1.70 kg Olej
  • 54.00 kg Woda


Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minuty
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
Temperatura ciasta: 27-28°C
Fermentacja wstępna: 10 minut
Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem
Fermentacja końcowa: 50 minut
Temperatura wypieku: 240–230°C
Czas wypieku: 16 minut z zaparowaniem komory

Active Free - bułka pszenna

Produkty

Active Free

Uniwersalny polepszacz z czystą etykietą do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego.