Rye Stabil Free - chleb mieszany żytnio-pszenny
Rye Stabil Free - chleb mieszany żytnio-pszenny
Chleb mieszany żytnio-pszenny na kwasie naturalnym
Opis receptury
Ciasto
- 2.00 kg Rye Stabil Free
- 30.00 kg Mąka pszenna typ 850
- 40.00 kg Mąka żytnia typ 720
- 48.00 kg Kwas żytni
- 2.00 kg Sól
- 2.00 kg Drożdże
- 47.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 7 minut na wolnych i 3 minuty na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta 27-29°C.
Fermentacja wstępna około 15-20 minut.
Ciasto podzielić na kęsy o masie 0,8 kg, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na deskach, aparatach lub w koszykach.
Fermentacja końcowa około 45 minut.
Wypiekać w temperaturze 250°C opadającej do 230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę.
Czas wypieku około 40 minut.
Produkty
Rye Stabil Free
Polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa żytnio-pszennego i pszennego.