
Softer R Free
Softer R Free
Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego, przedłużający świeżość i poprawiający objętość. Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.
Zalety
- czysta etykieta produktu gotowego
- spowalnia proces czerstwienia pieczywa – chleb zachowuje świeżość po 4-5 dniach
- zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
- poprawia właściwości ciasta
- poprawia objętość pieczywa
- poprawia strukturę miękiszu – wilgotność i porowatość
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Softer R Free 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Softer R Free to polepszacz przeznaczony do produkcji chleba mieszanego z udziałem mąki żytniej 20-60%. Softer R Free zastosowany w ilości 1% przedłuża świeżość chleba, idealnie sprawdza się w pieczywie pakowanym, krojonym, o terminie przydatności 4-5 dni. Zastosowanie polepszacza nie wymaga zmian w recepturze chleba mieszanego, działa przy każdej wydajności ciasta.
Receptura podstawowa
