Softer R Free
Softer R Free
Polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa mieszanego przedłużający świeżość.
Zalety
- Czysta etykieta
- Poprawia właściwości ciasta
- Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
- Poprawia strukturę miękiszu – wilgotność i porowatość
- Spowalnia proces czerstwienia pieczywa – chleb zachowuje świeżość po 4-5 dniach
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Softer R Free 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Softer R Free to polepszacz z czystą etykietą przeznaczony do produkcji chleba mieszanego z udziałem mąki żytniej 20-60%. Jego zastosowanie pozwala spowolnić proces czerstwienia pieczywa. Pieczywo z zastosowaniem Softera R Free charakteryzuje się wilgotnym, elastycznym miękiszem o równomiernej porowatości.
Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.