 
             
        Softer R Free
            Softer R Free
      Polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa mieszanego przedłużający świeżość.
Zalety
- Czysta etykieta
- Poprawia właściwości ciasta
- Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
- Poprawia strukturę miękiszu – wilgotność i porowatość
- Spowalnia proces czerstwienia pieczywa – chleb zachowuje świeżość po 4-5 dniach
Opakowania
| Produkt | Waga / Ilość | Typ | 
|---|---|---|
| Softer R Free 25.0 | 25.00 KG | worek | 
Opis produktu
Softer R Free to polepszacz z czystą etykietą przeznaczony do produkcji chleba mieszanego z udziałem mąki żytniej 20-60%. Jego zastosowanie pozwala spowolnić proces czerstwienia pieczywa. Pieczywo z zastosowaniem Softera R Free charakteryzuje się wilgotnym, elastycznym miękiszem o równomiernej porowatości.
Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.
Receptura podstawowa
