Produkty
Softer R Free

Polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa mieszanego przedłużający świeżość.

Zalety

  • Czysta etykieta
  • Poprawia właściwości ciasta
  • Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • Poprawia strukturę miękiszu – wilgotność i porowatość
  • Spowalnia proces czerstwienia pieczywa – chleb zachowuje świeżość po 4-5 dniach

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Softer R Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Softer R Free to polepszacz z czystą etykietą przeznaczony do produkcji chleba mieszanego z udziałem mąki żytniej 20-60%. Jego zastosowanie pozwala spowolnić proces czerstwienia pieczywa. Pieczywo z zastosowaniem Softera R Free charakteryzuje się wilgotnym, elastycznym miękiszem o równomiernej porowatości.
Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.


Receptura podstawowa