Produkty
Softer R Free

Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego, przedłużający świeżość i poprawiający objętość. Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.

Zalety

  • czysta etykieta produktu gotowego
  • spowalnia proces czerstwienia pieczywa – chleb zachowuje świeżość po 4-5 dniach
  • zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • poprawia właściwości ciasta
  • poprawia objętość pieczywa
  • poprawia strukturę miękiszu – wilgotność i porowatość

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Softer R Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Softer R Free to polepszacz przeznaczony do produkcji chleba mieszanego z udziałem mąki żytniej 20-60%. Softer R Free zastosowany w ilości 1% przedłuża świeżość chleba, idealnie sprawdza się w pieczywie pakowanym, krojonym, o terminie przydatności 4-5 dni. Zastosowanie polepszacza nie wymaga zmian w recepturze chleba mieszanego, działa przy każdej wydajności ciasta.


Receptura podstawowa

Softer R Free