Kaiser Bake Off - bułka pszenna
Kaiser Bake Off - bułka pszenna
Bułka cięta - sznytka - mała - pre-bake - częściowy zapiek
Opis receptury
Ciasto
- 3.00 kg Kaiser Bake Off
- 100.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 1.80 kg Sól
- 3.00 kg Drożdże
- 52.00 kg Woda
Przyrządzanie
Czas mieszania na wolnych obrotach:5
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6
Temperatura ciasta: 26-28°C
Fermentacja wstępna: 5 minut
Naważka 54 g
Zaokrąglić, wydłużyć, po przejściu przez linię wykonać nacięcie.
Fermentacja końcowa: 45 minut
Temperatura zapieku: 170 C (piec obrotowy)
Czas zapieku: 9 minut (zmniejszona ilość pary do 4 sekund)
Temperatura wypieku 240 C
Czas wypieku 5 minut
Produkty
Kaiser Bake Off
Polepszacz do pieczywa zapiekanego i mrożonego.