Produkty
Nakładka świeżość

Dodatek wypiekowy poprawiający świeżość.

Zalety

  • Czysta etykieta
  • Znacząco wpływa na przedłużenie świeżości pieczywa
  • Opóźnia proces retrogradacji skrobi
  • Poprawia stabilność kęsów ciasta
  • Nadaje się do pieczywa pakowanego
  • Uniwersalne zastosowanie, można go używać w pieczywie, pszennym, mieszany, rodzajowym, tostowym, drożdżowym oraz półcukierniczym

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Nakładka świeżość 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Nakładka świeżość to dodatek wypiekowy z czystą etykietą do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego, wpływający na świeżość produktu gotowego. Opóźnia proces retrogradacji skrobi, który ma znaczący wpływ na czerstwienie pieczywa. Dozowanie w zależności od receptury wynosi od 0,5% do 1,5%.


Receptura podstawowa

Nakładka świeżość