Nakładka świeżość
Nakładka świeżość
Dodatek wypiekowy z czystą etykietą poprawiający świeżość.
Zalety
- Czysta etykieta
- Znacząco wpływa na przedłużenie świeżości pieczywa
- Opóźnia proces retrogradacji skrobi
- Poprawia stabilność kęsów ciasta
- Nadaje się do pieczywa pakowanego
- Uniwersalne zastosowanie, można go używać w pieczywie, pszennym, mieszany, rodzajowym, tostowym, drożdżowym oraz półcukierniczym
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Nakładka świeżość 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Nakładka świeżość to dodatek wypiekowy z czystą etykietą do pieczywa pszennego, mieszanego oraz półcukierniczego, wpływający na świeżość produktu gotowego. Opóźnia proces retrogradacji skrobi, który ma znaczący wpływ na czerstwienie pieczywa.
Dozowanie w zależności od receptury wynosi od 0,5% do 1,5% w stosunku do masy mąki.