Receptury Receptury

Nakładka świeżość - Chleb mieszany pszenno-żytni

Chleb mieszany pszenno-żytni z dodatkiem Nakładki świeżość.

Opis receptury


Wydajność kwasu żytniego - TA 165


Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 6 minut.
Czas mieszania na szybkich obrotach: 4 minuty
Temperatura ciasta: 25- 27° C
Fermentacja wstępna: 10 minut
Podzielić ciasto na kęsy o masie 630g, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na aparatach lub w koszykach
Fermentacja końcowa: około 40 minut
Temperatura wypieku: 240° C opadająca do 210° C, z zaparowaniem pieca na początku wypieku.
Czas wypieku: 35 minut

Nakładka świeżość - Chleb mieszany pszenno-żytni

Produkty

Nakładka świeżość

Dodatek wypiekowy z czystą etykietą poprawiający świeżość.