UniEcon Free - Bułka kajzerka
UniEcon Free - Bułka kajzerka
Receptura na chrupiącą bułkę kajzerkę.
Opis receptury
Ciasto
- 1.00 kg UniEcon Free
- 100.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 1.80 kg Sól
- 4.00 kg Drożdże
- 52.00 kg Woda
Przyrządzanie
Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minuty.
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut.
Temperatura ciasta 26-27°C.
Fermentacja wstępna około 5 minut.
Podzielić ciasto na presy o masie 1,8 kg.
Fermentacja w presach około 10 minut.
Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem.
Fermentacja końcowa około 50 minut (po około 12 minutach fermentacji odcisnąć znak kajzerki).
Wypiekać w temperaturze 240-230°C z zaparowaniem komory.
Czas wypieku 16 minut.