Receptury
Cool Bake - bułka kajzerka (odroczony odpiek)

Opis receptury

Ciasto

  • 2.00 kg Cool Bake
  • 100.00 kg mąka pszenna typ 550
  • 3.00 kg drożdże
  • 1.00 kg cukier
  • 1.00 kg margaryna
  • 2.00 kg sól
  • 52.00 kg woda

Mieszać wszystkie składniki 4 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 22-24°C.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 1,8 kg, zwinąć w presy.
Podzielić presy na 30 kęsów i zaokrąglić, po 12 minutach odcisnąć znak kajzerki poukładać w kastach chłodniczych znakiem do dołu.
Wstawić do komory do odroczonej fermentacji.
Wypiekać w temperaturze 230 – 220°C przez 14-15 minut z zaparowaniem komory.

Produkty

Cool Bake

Polepszacz do przerywanego, opóźnionego procesu fermentacji pieczywa pszennego