Receptury
Cool Bake - bułka kajzerka (odroczony odpiek)

Opis receptury

    Ciasto

    • 2 kg Cool Bake
    • 100 kg mąka pszenna typ 550
    • 3 kg drożdże
    • 1 kg cukier
    • 1 kg margaryna
    • 2 kg sól
    • 52 kg woda

    Mieszać wszystkie składniki 4 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.
    Temperatura ciasta: 22-24°C.
    Podzielić ciasto na kęsy o masie 1,8 kg, zwinąć w presy.
    Podzielić presy na 30 kęsów i zaokrąglić, po 12 minutach odcisnąć znak kajzerki poukładać w kastach chłodniczych znakiem do dołu.
    Wstawić do komory do odroczonej fermentacji.
    Wypiekać w temperaturze 230 – 220°C przez 14-15 minut z zaparowaniem komory.