Cool Bake - bułka kajzerka (odroczony odpiek)
Cool Bake - bułka kajzerka (odroczony odpiek)
Bułka kajzerka - odroczony odpiek
Opis receptury
Ciasto
- 2.00 kg Cool Bake
- 100.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 3.00 kg Drożdże
- 1.00 kg Cukier
- 1.00 kg Margaryna (80% tłuszczu)
- 2.00 kg Sól
- 52.00 kg Woda
Mieszać wszystkie składniki 4 minut na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 22-24°C.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 1,8 kg, zwinąć w presy.
Podzielić presy na 30 kęsów i zaokrąglić, po 12 minutach odcisnąć znak kajzerki poukładać w kastach chłodniczych znakiem do dołu.
Wstawić do komory do odroczonej fermentacji.
Wypiekać w temperaturze 230 – 220°C przez 14-15 minut z zaparowaniem komory.
Produkty
Cool Bake
Polepszacz do przerywanego, opóźnionego procesu fermentacji pieczywa pszennego