Produkty
Cool Bake

Polepszacz do przerywanego, opóźnionego procesu fermentacji pieczywa pszennego

Zalety

  • Nadaje się zarówno do piekarni małych rzemieślniczych, jak i do piekarni dużych z automatycznymi liniami prdukcyjnymi
  • Zapewnia powtarzalność produkcji
  • Specjalna kompozycja enzymów i innych składników gwarantuje stabilność ciasta podczas całego procesu
  • Zmniejsza kleistość kęsów
  • Dzięki zastosowaniu polepszacza, pieczywo z odpieku posiada dużą objętość, chrupiącą skórkę, pełny miękisz oraz bogaty smak i lekko słodowy aromat

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Cool Bake 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Cool Bake to polepszacz zaprojektowany specjalnie do procesu opóźnionej fermentacji pieczywa pszennego, technologii umożliwiającej elastyczność produkcji. Cool Bake jest kombinacją odpowiednio dobranych składników wpływających na stabilność procesu produkcyjnego oraz mąki słodowej, która wpływa na poprawę smaku i zapachu pieczywa.
Dozowanie polepszacza wynosi 2-3% w stosunku do masy mąki.


Receptura podstawowa