Cool Bake
Cool Bake
Polepszacz do przerywanego, opóźnionego procesu fermentacji pieczywa pszennego
Zalety
- Nadaje się zarówno do piekarni małych rzemieślniczych, jak i do piekarni dużych z automatycznymi liniami prdukcyjnymi
- Zapewnia powtarzalność produkcji
- Specjalna kompozycja enzymów i innych składników gwarantuje stabilność ciasta podczas całego procesu
- Zmniejsza kleistość kęsów
- Dzięki zastosowaniu polepszacza, pieczywo z odpieku posiada dużą objętość, chrupiącą skórkę, pełny miękisz oraz bogaty smak i lekko słodowy aromat
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Cool Bake 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Cool Bake to polepszacz zaprojektowany specjalnie do procesu opóźnionej fermentacji pieczywa pszennego, technologii umożliwiającej elastyczność produkcji. Cool Bake jest kombinacją odpowiednio dobranych składników wpływających na stabilność procesu produkcyjnego oraz mąki słodowej, która wpływa na poprawę smaku i zapachu pieczywa.
Dozowanie polepszacza wynosi 2-3% w stosunku do masy mąki.