Receptury Receptury

Super Dark Free - bułka otrębowa

Bułka otrębowa z czystą etykietą

Opis receptury

Ciasto



Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minut
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
Temperatura ciasta: 27-29°C
Fermentacja wstępna: 10 minut
ciasto w presy o masie 2,1 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, kęsom nadać lekko podłużny kształt, obtoczyć w otrębach, ułożyć na blachach przeznaczonych do wypieku bagietek
Fermentacja końcowa: 50 minut
Temperatura wypieku: 240-230°C z zaparowaniem
Czas wypieku: 16 minut

Super Dark Free - bułka otrębowa

Produkty

Super Dark Free

Mieszanka słodów jęczmiennych, przeznaczona do każdego rodzaju pieczywa