![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-1280-5861d7ff78ba73c2c04f2f5bf5bfca89.jpeg)
![Receptury Receptury](https://www.zeelandia.pl/receptury/@@images/image-768-f17869a88e5f05125fdbd82e9fd59021.jpeg)
Super Dark Free - bułka otrębowa
Super Dark Free - bułka otrębowa
Bułka otrębowa z czystą etykietą
Opis receptury
Ciasto
- 1.00 kg Super Dark Free
- 0.50 kg Active Super Free
- 90.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 10.00 kg Otręby pszenne
- 2.00 kg Sól
- 4.00 kg Drożdże
- 2.00 kg Cukier
- 60.00 kg Woda
Przyrządzanie
Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minut
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
Temperatura ciasta: 27-29°C
Fermentacja wstępna: 10 minut
ciasto w presy o masie 2,1 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, kęsom nadać lekko podłużny kształt, obtoczyć w otrębach, ułożyć na blachach przeznaczonych do wypieku bagietek
Fermentacja końcowa: 50 minut
Temperatura wypieku: 240-230°C z zaparowaniem
Czas wypieku: 16 minut
![Super Dark Free - bułka otrębowa](https://www.zeelandia.pl/receptury/7_bulki/1624_super_dark_free_-_bulka_otrebowa/@@images/image-400-86ee5bd378bb354365b10447e2a5a73d.jpeg)
Produkty
Super Dark Free
Mieszanka słodów jęczmiennych, przeznaczona do każdego rodzaju pieczywa