Super Dark Free - bułka otrębowa
Super Dark Free - bułka otrębowa
Bułka otrębowa z czystą etykietą
Opis receptury
Ciasto
- 1.00 kg Super Dark Free
- 0.50 kg Active Super Free
- 90.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 10.00 kg Otręby pszenne
- 2.00 kg Sól
- 4.00 kg Drożdże
- 2.00 kg Cukier
- 60.00 kg Woda
Przyrządzanie
Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minut
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
Temperatura ciasta: 27-29°C
Fermentacja wstępna: 10 minut
ciasto w presy o masie 2,1 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, kęsom nadać lekko podłużny kształt, obtoczyć w otrębach, ułożyć na blachach przeznaczonych do wypieku bagietek
Fermentacja końcowa: 50 minut
Temperatura wypieku: 240-230°C z zaparowaniem
Czas wypieku: 16 minut
Produkty
Super Dark Free
Mieszanka słodów jęczmiennych, przeznaczona do każdego rodzaju pieczywa