Receptury
Active Super Free - bułka zwykła (receptura z olejem)

Opis receptury

    Ciasto

    • 0.50 kg Active Super Free
    • 100.00 kg mąka pszenna typ 550
    • 1.70 kg sól
    • 4.00 kg drożdże
    • 1.70 kg olej
    • 1.00 kg cukier
    • 55.00 kg woda


    Przyrządzanie

    Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minut
    Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
    Temperatura ciasta: 26-28°C
    Fermentacja wstępna: 10 minut
    Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem.
    Fermentacja końcowa: 50 minut
    Temperatura wypieku: 240-230°C z zaparowaniem
    Czas wypieku: 16 minut