Receptury
Active Super Free - bułka zwykła (receptura z olejem)

Opis receptury

Ciasto

  • 0.50 kg Active Super Free
  • 100.00 kg mąka pszenna typ 550
  • 1.70 kg sól
  • 4.00 kg drożdże
  • 1.70 kg olej
  • 1.00 kg cukier
  • 55.00 kg woda


Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minut
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
Temperatura ciasta: 26-28°C
Fermentacja wstępna: 10 minut
Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem.
Fermentacja końcowa: 50 minut
Temperatura wypieku: 240-230°C z zaparowaniem
Czas wypieku: 16 minut

Produkty

Active Super Free

Uniwersalny polepszacz z czystą etykietą do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego