Receptury
Active Forte Free - bułka pszenna

Bułkka pszenna z czystą etykietą

Opis receptury

    Ciasto

    • kg Active Forte Free
    • 100 kg mąka pszenna typ 550
    • 2 kg sól
    • 4 kg drożdże
    • 1 kg cukier
    • 2 kg olej
    • 53 kg woda


    Przyrządzanie

    Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minut
    Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut
    Temperatura ciasta: 26-28 °C
    Fermentacja wstępna: 10 minut
    Podzielić ciasto w presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach około 15 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem
    Fermentacja końcowa: 50 minut
    Temperatura wypieku: 240-230° C
    Czas wypieku: 16 minut z zaparowaniem komory