Receptury
Mix Radomski - chleb żytnio-pszenny

Chrupiący chleb, którego receptura została opracowana we współpracy z Cechem Piekarzy z Radomia

Opis receptury



Przyrządzanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 27-29°C.
Fermentacja wstępna: 20 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 1200 g.
Kęsy zaokrąglić, wydłużyć, włożyć do koszyków.
Fermentacja końcowa: około 35 minut.
Przed wypiekiem kęsy ciasta naciąć ukośnie.
Wypiek w temperaturze 250°C, opadającej do 210°C, z zaparowaniem, po około 3 minutach odciągnąć parę.
Czas wypieku: 55 minut.

Produkty

Mix Radomski

Mieszanka 25% do wypieku Chleba Radomskiego – chleba mieszanego z dodatkiem aż 60% mąki żytniej, o lekko kwaskowo-słodowym smaku.