Mix Radomski
Mieszanka 25% do produkcji Chleba Radomskiego – chleba mieszanego z dodatkiem aż 60% mąki żytniej, o lekko kwaskowo-słodowym smaku.
Zalety
- Lekko kwaskowo-słodowy smak
- Nawiązanie do tradycyjnego chleba
- Rekomendacja i sygnatura Cechu Piekarzy z Radomia
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Mix Radomski 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Z inicjatywy Cechu Piekarzy z Radomia zrealizowany został unikatowy w skali kraju projekt stworzenia regionalnego, dobrego chleba, który będzie "piekarską wizytówką" miasta i marką pieczywa poszukiwaną przez konsumentów. Chleb Radomski to tak lubiany przez wszystkich chleb mieszany z dodatkiem aż 60% mąki żytniej, o lekko kwaskowo-słodowym smaku. Sekret aromatu i smaku tkwi w użytym w chlebie naturalnym zakwasie żytnim. Swoim wyglądem chleb nawiązuje do tradycyjnego chleba - wypiekany jest jako duży bochen o masie kilograma, w koszykach o podłużnym kształcie.
Oryginalny Chleb Radomski bardzo łatwo rozpoznać po kolorowej etykietce z logo chleba. Oczywiście chleb rekomendowany jest przez Cech Piekarzy z Radomia i sygnowany ich herbem.
Chleb został od strony technologicznej opracowany przez Dział Badań i Rozwoju firmy Zeelandia. Bazą chleba jest mieszanka 25% pod nazwą "Mix Radomski". Wszyscy piekarze w całym kraju mogą produkować Chleb Radomski.