Receptury
Gamma Classic Free - Chleb mieszany pszenno-żytni 70/30.

Opis receptury

Ciasto

  • 0.50 kg Gamma Classic Free
  • 70.00 kg mąka pszenna typ 750
  • 30.00 kg kwas żytni
  • 12.00 kg mąka żytnia typ 720
  • 3.00 kg drożdże
  • 1.80 kg sól
  • 50.00 kg woda

Wydajność kwasu żytniego - TA 165.


Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 6 minut
Czas mieszania na szybkich obrotach: 4 minuty
Temperatura ciasta: 25- 27° C
Fermentacja wstępna: 10 minut
Podzielić ciasto na kęsy o masie 630g, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na aparatach lub w koszykach
Fermentacja końcowa: około 40 minut
Temperatura wypieku: 240° C opadająca do 210° C, z zaparowaniem pieca na początku wypieku.
Czas wypieku: około 35 minut

Produkty

Gamma Classic Free

Polepszacz z czystą etykietą do pieczywa mieszanego.