
Gamma Classic Free - Chleb mieszany pszenno-żytni 70/30.
Gamma Classic Free - Chleb mieszany pszenno-żytni 70/30.
Chleb mieszany 70/30 z czystą etykietą
Opis receptury
Ciasto
- 0.50 kg Gamma Classic Free
- 70.00 kg mąka pszenna typ 750
- 30.00 kg kwas żytni
- 12.00 kg mąka żytnia typ 720
- 3.00 kg drożdże
- 1.80 kg sól
- 50.00 kg woda
Wydajność kwasu żytniego - TA 165.
Przyrządzanie
Czas mieszania na wolnych obrotach: 6 minut
Czas mieszania na szybkich obrotach: 4 minuty
Temperatura ciasta: 25- 27° C
Fermentacja wstępna: 10 minut
Podzielić ciasto na kęsy o masie 630g, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na aparatach lub w koszykach
Fermentacja końcowa: około 40 minut
Temperatura wypieku: 240° C opadająca do 210° C, z zaparowaniem pieca na początku wypieku.
Czas wypieku: około 35 minut