Gamma Fresh - Chleb mieszany pszenno-żytni
Gamma Fresh - Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb mieszany pszenno-żytni 80/20
Opis receptury
Ciasto
- 1.00 kg Gamma Fresh
- 1.00 kg Rogoferm
- 80.00 kg Mąka pszenna typ 850
- 20.00 kg Mąka żytnia typ 720
- 1.80 kg Sól
- 3.50 kg Drożdże
- 63.00 kg Woda
Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta 26-28°C.
Fermentacja wstępna 5 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,635 kg, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na deskach, aparatach lub w koszykach.
Fermentacja końcowa około 40 minut.
Wypiekać w temperaturze 235°C, opadającej do 220°C, z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę.
Czas wypieku 34 minuty.
Produkty
Gamma Fresh
Polepszacz do produkcji pieczywa mieszanego pszenno-żytniego o bardzo długiej świeżości i dużej objętości