Fokus Free - Chleb mieszany pszenno-żytni
Fokus Free - Chleb mieszany pszenno-żytni
Chleb mieszany pszenno-żytni na kwasie naturalnym
Opis receptury
- 0.50 kg Fokus Free
- 70.00 kg Mąka pszenna typ 850
- 12.00 kg Mąka żytnia typ 720
- 30.00 kg Kwas żytni
- 1.80 kg Sól
- 3.00 kg Drożdże
- 50.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 6 minut na wolnych, 4 minuty na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta 26-28°C.
Fermentacja wstępna około 20 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg, zaokrąglić, wydłużyć, ułożyć na deskach, aparatach lub w koszykach.
Fermentacja końcowa około 45 minut.
Wypiekać w temperaturze 240°C, opadającej do 230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę.
Czas wypieku 35 minut.
Produkty
Fokus Free
Polepszacz z czystą etykietą do produkcji pieczywa mieszanego pszenno-żytniego.