Receptury Receptury

Extra Soft Free - chleb tostowy

Chleb tostowy z czystą etykietą

Opis receptury

Ciasto

  • 1.00 kg Extra Soft Free
  • 95.00 kg Mąka pszenna typ 550
  • 5.00 kg Mąka żytnia typ 720
  • 1.50 kg Sól
  • 4.00 kg Drożdże
  • 2.60 kg Olej
  • 1.00 kg Cukier
  • 1.00 kg Mleko w proszku odtłuszczone
  • 53.00 kg Woda


Przyrządzanie

Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach, pod koniec czasu miesznia dodać olej.
Temperatura ciasta 26-27°C.
Fermentacja wstępna około 10 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,68 kg, zaokrąglić.
Fermentacja w kęsach około 12 minut.
Kęsy wydłużyć, włożyć do forem.
Fermentacja końcowa około 50 minut.
Wypiekać w temperaturze 240°C, bez zaparowania komory.
Czas wypieku 40 minut.

Extra Soft Free - chleb tostowy

Produkty

Extra Soft Free

Polepszacz z czystą etykietą do przedłużania świeżości pieczywa tostowego oraz innych rodzajów pieczywa.