Receptury
Extra Soft Free - chleb tostowy

Chleb tostowy z czystą etykietą

Opis receptury

    Ciasto

    • 1 kg Extra Soft Free
    • 95 kg mąka pszenna typ 550
    • 5 kg mąka żytnia typ 720
    • 2 kg sól
    • 4 kg drożdże
    • 3 kg olej
    • 1 kg cukier
    • 1 kg mleko w proszku odtłuszczone
    • 53 kg woda


    Przyrządzanie

    Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach, pod koniec czasu miesznia dodać olej.
    Temperatura ciasta 26-27°C.
    Fermentacja wstępna około 10 minut.
    Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,68 kg, zaokrąglić.
    Fermentacja w kęsach około 12 minut.
    Kęsy wydłużyć, włożyć do forem.
    Fermentacja końcowa około 50 minut.
    Wypiekać w temperaturze 240°C, bez zaparowania komory.
    Czas wypieku 40 minut.