Extra Soft Free - chleb tostowy
Extra Soft Free - chleb tostowy
Chleb tostowy z czystą etykietą
Opis receptury
Ciasto
- 1.00 kg Extra Soft Free
- 95.00 kg Mąka pszenna typ 550
- 5.00 kg Mąka żytnia typ 720
- 1.50 kg Sól
- 4.00 kg Drożdże
- 2.60 kg Olej
- 1.00 kg Cukier
- 1.00 kg Mleko w proszku odtłuszczone
- 53.00 kg Woda
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 5 minut na szybkich obrotach, pod koniec czasu miesznia dodać olej.
Temperatura ciasta 26-27°C.
Fermentacja wstępna około 10 minut.
Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,68 kg, zaokrąglić.
Fermentacja w kęsach około 12 minut.
Kęsy wydłużyć, włożyć do forem.
Fermentacja końcowa około 50 minut.
Wypiekać w temperaturze 240°C, bez zaparowania komory.
Czas wypieku 40 minut.
Produkty
Extra Soft Free
Polepszacz z czystą etykietą do przedłużania świeżości pieczywa tostowego oraz innych rodzajów pieczywa.