Produkty
Extra Soft Free

Polepszacz do przedłużania świeżości pieczywa tostowego oraz innych rodzajów pieczywa. Dozowanie: 1% w stosunku do masy mąki.

Zalety

  • czysta etykieta produktu gotowego
  • spowalnia proces czerstwienia pieczywa, przedłuża świeżość pieczywa (pieczywo pszenne tostowe zapakowane – około 14 dni; pieczywo mieszane i żytnie niepakowne –około 2 dni; pieczywo półcukiernicze – około 30 dni
  • skraca proces produkcji zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • poprawia właściwości ciasta (ciasto nie klei się, jest łatwe w obróbce)
  • zwiększa objętość
  • zapewnia równomierny, delikatny miękisz

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Extra Soft Free 20.0 20.00 KG worek

Opis produktu

Extra Soft Free to polepszacz zapewniający miękkość i przedłużający świeżość pieczywa. Przeznaczony jest głównie do pieczywa tostowego, ale może mieć zastosowanie także do innych rodzajów pieczywa.


Receptura podstawowa