Receptury Receptury

Mix Jagielloński Free - Bagietka tradycyjna

Tradycyjna bagietka o delikatnym wnętrzu

Opis receptury

Ciasto



Przyrządzanie

Mieszać wszystkie składniki 10 minut na wolnych i 7 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 25-27°C.
Fermentacja wstępna ciasta 1,5-2 godzin (najlepiej w plastikowych pojemnikach).
Posypać powierzchnię ciasta mąką żytnią i wyłożyć ciasto na posypany mąką żytnią stół.
Pociąć ciasto skrobką na podłużne kęsy, a następnie każdy podłużny kawałek skręcić i ułożyć na aparatach.
Fermentacja końcowa: około 30 minut.
Wypiek w temperaturze 240°C opadającej do 210°C z zaparowaniem komory.
Czas wypieku uzależniony od masy kęsów.

Mix Jagielloński Free - Bagietka tradycyjna

Produkty

Mix Jagielloński Free

Mieszanka do produkcji pieczywa pszennego o dużej porowatości, długofermentowanego, o wyjątkowym smaku i wyglądzie.