Mix Jagielloński Free - Bagietka tradycyjna
Mix Jagielloński Free - Bagietka tradycyjna
Tradycyjna bagietka o delikatnym wnętrzu
Opis receptury
Przyrządzanie
Mieszać wszystkie składniki 10 minut na wolnych i 7 minut na szybkich obrotach.
Temperatura ciasta: 25-27°C.
Fermentacja wstępna ciasta 1,5-2 godzin (najlepiej w plastikowych pojemnikach).
Posypać powierzchnię ciasta mąką żytnią i wyłożyć ciasto na posypany mąką żytnią stół.
Pociąć ciasto skrobką na podłużne kęsy, a następnie każdy podłużny kawałek skręcić i ułożyć na aparatach.
Fermentacja końcowa: około 30 minut.
Wypiek w temperaturze 240°C opadającej do 210°C z zaparowaniem komory.
Czas wypieku uzależniony od masy kęsów.
Produkty
Mix Jagielloński Free
Mieszanka do produkcji pieczywa pszennego o dużej porowatości, długofermentowanego, o wyjątkowym smaku i wyglądzie.