Receptury
Mix Jagielloński Free - Bagietka tradycyjna

Tradycyjna bagietka o delikatnym wnętrzu

Opis receptury

    Ciasto



    Przyrządzanie

    Mieszać wszystkie składniki 10 minut na wolnych i 7 minut na szybkich obrotach.
    Temperatura ciasta: 25-27°C.
    Fermentacja wstępna ciasta 1,5-2 godzin (najlepiej w plastikowych pojemnikach).
    Posypać powierzchnię ciasta mąką żytnią i wyłożyć ciasto na posypany mąką żytnią stół.
    Pociąć ciasto skrobką na podłużne kęsy, a następnie każdy podłużny kawałek skręcić i ułożyć na aparatach.
    Fermentacja końcowa: około 30 minut.
    Wypiek w temperaturze 240°C opadającej do 210°C z zaparowaniem komory.
    Czas wypieku uzależniony od masy kęsów.

Mix Jagielloński Free - Bagietka tradycyjna