Produkty
Mix Jagielloński Free

Mieszanka do produkcji pieczywa pszennego o dużej porowatości, długo fermentowanego, o wyjątkowym smaku i wyglądzie.

Zalety

  • Czysta etykieta produktu gotowego
  • Zapewnia dobrą stabilność ciasta podczas procesu technologicznego
  • Bardzo dobra objętość pieczywa
  • Chrupiąca, dobrze wybarwiona skórka

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Mix Jagielloński Free 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Chleb Jagielloński to pszenne pieczywo o wyjątkowym charakterze. Po pierwsze - smak. Uzyskany dzięki specjalnie dobranym zakwasom i aromatom: delikatny i charakterystyczny, iście królewski. Na długo pozostaje w pamięci i chce się do niego wracać. Po drugie – wygląd. Pieczywo kusi bursztynową barwą i delikatnie spękaną, chrupiącą skórką. Każdy z ręcznie uformowanych bochenków jest unikatowy. Dzięki dużemu dodatkowi wody miękisz ma dużą porowatość, jest sprężysty, łatwo się kroi. Po trzecie – proces. Zachowując w pieczywie wszystkie walory i cechy pieczywa długo fermentowanego, przygotować je można szybką metodą, bez długiego leżakowania ciasta. Po czwarte – trzeba spróbować! Jeden kęs powie więcej niż tysiąc słów!.


Receptura podstawowa

Mix Jagielloński Free