Receptury
Berliner 2500 - pączek tradycyjny

Receptura na pysznego tradycyjnego pączka.

Opis receptury



Przyrządzanie

Czas mieszania na wolnych obrotach: 4 minuty.
Czas mieszania na szybkich obrotach: 6 minut.
Temperatura ciasta: 26-28°C.
Fermentacja wstępna: 15 minut.
Podzielić ciasto na presy o masie 1,8 kg. Fermentacja w presach 10 minut. Podzielić presy na kęsy (30 sztuk) z zaokrągleniem, ułożyć na deskach.
Fermentacja końcowa: 35 minut w garowni i około 20 minut poza garownią.
Smażyć w oleju (temperatura 180°C) 7 minut z dwukrotnym odwróceniem pączka.

Produkty

Berliner 2500

Berliner 2500 to mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych, pozwalająca przygotować produkt wysokiej jakości w ekonomiczny i bezproblemowy sposób.