Produkty Produkty

Berliner 2500

Berliner 2500 to 25% mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych, pozwalająca przygotować produkt wysokiej jakości w ekonomiczny i bezproblemowy sposób.

Zalety

  • Wszechstronne zastosowanie – sprawdza się doskonale do produkcji pączków jak i drożdżówek, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
  • Bogata receptura zawierająca jaja w proszku, cukier i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji
  • Poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji
  • Zapewnia bezpieczną produkcję dając dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotną podczas przekładnia kęsów ciasta do smażenia
  • Pączek na bazie Berlinera 2500 jest kruchy, o drobnej strukturze i delikatnym miękiszu
  • Nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia, jego skórka jest pozostaje sucha
  • Pączek ma bardzo dobrą objętość, utrzymuje wysoką obrączkę tuż po wysmażeniu i podczas przechowywania

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Berliner 2500 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Berliner 2500 to baza do przygotowania wyśmienitych pączków w prosty sposób. Pączek wyprodukowany na bazie Berlinera 2500 charakteryzuje duża objętość i delikatność. Mieszanka zawiera w swoim składzie jaja w proszku, więc nie ma konieczności dodania ich do receptury. Dzięki użyciu Berlinera 2500 produkcja staje się wyjątkowo pewna – produkt odporny jest na wahania jakości surowca i zmienne warunki w zakładzie. Ciasto pozostaje stabilne, o idealnym rozroście, dobrze się smaży, nie traci stabilności i nie marszczy się. Dzięki dobrej stabilności pączek po fermentacji końcowej może leżakować przed smażeniem, przez co, przy ewentualnym przetrzymaniu ciasta, nie zachodzi ryzyko zmiany jakości. Przy smażeniu pączki wchłaniają minimalną ilość tłuszczu, pozostając puszyste i lekkie. Berliner 2500 znacząco skraca czas przygotowania produktów i pozwala utrzymać powtarzalność wyrobu gotowego.


Receptura podstawowa

Berliner 2500