
Berliner 2500
Berliner 2500
Berliner 2500 to mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych, pozwalająca przygotować produkt wysokiej jakości w ekonomiczny i bezproblemowy sposób.
Zalety
- Wszechstronne zastosowanie – sprawdza się doskonale do produkcji pączków jak i drożdżówek, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
- Bogata receptura zawierająca jaja w proszku, cukier i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji
- Poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji
- Zapewnia bezpieczną produkcję dając dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotną podczas przekładnia kęsów ciasta do smażenia
- Pączek na bazie Berlinera 2500 jest kruchy, o drobnej strukturze i delikatnym miękiszu
- Nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia, jego skórka jest pozostaje sucha
- Pączek ma bardzo dobrą objętość, utrzymuje wysoką obrączkę tuż po wysmażeniu i podczas przechowywania
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Berliner 2500 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Mieszanka do produkcji pączków i ciast drożdżowych. Produkt ma uniwersalny charakter – można z niego, oprócz wspomnianych pączków i drożdżówek, przygotować pieczywo półcukiernicze. Dozowanie wynosi 25% w stosunku do masy mąki. Berliner znacząco skraca czas przygotowywania produktów i pozwala utrzymać powtarzalną jakość wyrobu gotowego.
Receptura podstawowa
