Produkty
Berliner 2500

Berliner 2500 to mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych, pozwalająca przygotować produkt wysokiej jakości w ekonomiczny i bezproblemowy sposób.

Zalety

  • Wszechstronne zastosowanie – sprawdza się doskonale do produkcji pączków jak i drożdżówek, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
  • Bogata receptura zawierająca jaja w proszku, cukier i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji
  • Poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji
  • Zapewnia bezpieczną produkcję dając dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotną podczas przekładnia kęsów ciasta do smażenia
  • Pączek na bazie Berlinera 2500 jest kruchy, o drobnej strukturze i delikatnym miękiszu
  • Nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia, jego skórka jest pozostaje sucha
  • Pączek ma bardzo dobrą objętość, utrzymuje wysoką obrączkę tuż po wysmażeniu i podczas przechowywania

Opakowania

Produkt Waga / Ilość Typ
Berliner 2500 25.0 25.00 KG worek

Opis produktu

Mieszanka do produkcji pączków i ciast drożdżowych. Produkt ma uniwersalny charakter – można z niego, oprócz wspomnianych pączków i drożdżówek, przygotować pieczywo półcukiernicze. Dozowanie wynosi 25% w stosunku do masy mąki. Berliner znacząco skraca czas przygotowywania produktów i pozwala utrzymać powtarzalną jakość wyrobu gotowego.


Receptura podstawowa

Berliner 2500