Receptury Receptury
Królowa Stołu*

Królowa wielkanocnego stołu. Filigranowa babka cytrynowa w wersji deserowej z dodatkiem bogatego nadzienia makowo-migdałowego. Całość udekorowana wiosenną polewą. Propozycja nie tylko od święta.

Opis receptury

Ciasto


Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy użyciu płaskiego mieszadła). Masę dozować do 6 foremek po ok. 300 g na sztukę. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut.

Krem


Perla i Nadzienie makowe wymieszać, margarynę uplastycznić i całość połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę nakładać na wystudzone babki za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką w ilości 80 g na sztukę. Całość schłodzić.

Polewa


Satina Pro Biała rozpuścić, dodać olej i całość połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną polewą oblać wcześniej przygotowane babki.


Przyrządzanie

1. Ciasto
2. Krem
3. Polewa
4. Dekoracja

Królowa Stołu*