Miodowy Piegusek - receptura podstawowa
Miodowy Piegusek - receptura podstawowa
Miodowy Piegusek to mieszanka do wypieku wyśmienitego ciasta o miodowym charakterze, z kawałkami aromatycznej, ciemnej czekolady. Wypieki przygotowane na bazie produktu mają bogaty smak domowego ciasta, a jednocześnie zachowują delikatną strukturę i zapewniają niezmienną jakość oraz zawsze taki sam rezultat.
Opis receptury
Miodowy Piegusek
- 1 000.00 g Miodowy Piegusek
- 500.00 g Jaja
- 500.00 g Margaryna (80% tłuszczu)
- 50.00 g Woda
*Zamiast margaryny można użyć olej lub masło.
Wszystkie składniki mieszać przez około 5 minut na wolnych obrotach używając płaskiego mieszadła. Pergaminowe foremki z kolorowym nadrukiem napełnić masą około 350 g ciasta/szt. Wypiekać w temperaturze około 170°C przez około 60-70 minut. Gotowe babki można dekorować pomadą lub kuwerturą.
Produkty
Miodowy Piegusek
Smakowita kombinacja delikatnego ciasta o smaku miodu oraz ciemnej czekolady.