Receptury Receptury
Miodowy Piegusek - receptura podstawowa

Miodowy Piegusek to mieszanka do wypieku wyśmienitego ciasta o miodowym charakterze, z kawałkami aromatycznej, ciemnej czekolady. Wypieki przygotowane na bazie produktu mają bogaty smak domowego ciasta, a jednocześnie zachowują delikatną strukturę i zapewniają niezmienną jakość oraz zawsze taki sam rezultat.

Opis receptury

Miodowy Piegusek


*Zamiast margaryny można użyć olej lub masło.

Wszystkie składniki mieszać przez około 5 minut na wolnych obrotach używając płaskiego mieszadła. Pergaminowe foremki z kolorowym nadrukiem napełnić masą około 350 g ciasta/szt. Wypiekać w temperaturze około 170°C przez około 60-70 minut. Gotowe babki można dekorować pomadą lub kuwerturą.

Miodowy Piegusek - receptura podstawowa

Produkty

Miodowy Piegusek

Smakowita kombinacja delikatnego ciasta o smaku miodu oraz ciemnej czekolady.