Receptury Receptury

Złota Jesień*

Przywołująca na myśl wspomnienia beztroskiego dzieciństwa spędzonego na wsi. Propozycja pełna jesiennych smaków i owoców z sadu. Jabłko prażone z cynamonem w połączeniu z delikatnym kremem gruszkowym. Aplikacja stworzona na bazie nowej mieszanki cukierniczej Ciasto Pieczone Jabłko E limited.

Opis receptury

Blaty


Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3-4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 60 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut. Schłodzić. Po wystudzeniu podzielić na trzy blaty o równej grubości.

Krem śmietanowy


Śmietankę ubić. Zeesan Gruszkowy rozpuścić w wodzie i dodać do śmietanki. Delikatnie wymieszać dodając Jabłko Prażone i cynamon. Gotowy krem podzielić na 3 części. Pierwszą część kremu wyłożyć na pierwszym blacie umieszczonym w rancie 60 x 40 cm, rozsmarować i przykryć drugim blatem. Następnie wyłożyć drugą część kremu i rozsmarować, przykryć ostatnim blatem. Pozostałą część kremu rozsmarować na powierzchni blatu. Schłodzić.

Owoce

  • 500.00 g Jabłka

Jabłka umyć i pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na ostatniej warstwie kremu i delikatnie docisnąć.

Galaretka


Galaretkę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie i odstawić do schłodzenia. Tężejącą galaretkę wylać na schłodzone ciasto z jabłkami.


Przyrządzanie

1. Blat
2. Krem śmietanowy
3. Blat
4. Krem śmietanowy
5. Blat
6. Krem śmietanowy
3. Owoce
4. Galaretka

Złota Jesień*