Złota Jesień*
Złota Jesień*
Przywołująca na myśl wspomnienia beztroskiego dzieciństwa spędzonego na wsi. Propozycja pełna jesiennych smaków i owoców z sadu. Jabłko prażone z cynamonem w połączeniu z delikatnym kremem gruszkowym. Aplikacja stworzona na bazie nowej mieszanki cukierniczej Ciasto Pieczone Jabłko E limited.
Opis receptury
Blaty
- 1 400.00 g Ciasto Pieczone Jabłko E limited
- 700.00 g Jaja
- 700.00 g Olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3-4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 60 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut. Schłodzić. Po wystudzeniu podzielić na trzy blaty o równej grubości.
Krem śmietanowy
- 400.00 g Zeesan Gruszkowy
- 400.00 g Jabłko Prażone
- 1 600.00 g Śmietanka (30% tłuszczu)
- 400.00 g Woda
- 4.00 g Cynamon mielony
Śmietankę ubić. Zeesan Gruszkowy rozpuścić w wodzie i dodać do śmietanki. Delikatnie wymieszać dodając Jabłko Prażone i cynamon. Gotowy krem podzielić na 3 części. Pierwszą część kremu wyłożyć na pierwszym blacie umieszczonym w rancie 60 x 40 cm, rozsmarować i przykryć drugim blatem. Następnie wyłożyć drugą część kremu i rozsmarować, przykryć ostatnim blatem. Pozostałą część kremu rozsmarować na powierzchni blatu. Schłodzić.
Owoce
- 500.00 g Jabłka
Jabłka umyć i pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na ostatniej warstwie kremu i delikatnie docisnąć.
Galaretka
- 350.00 g Galaretka neutralna
- 1 800.00 g Woda
Galaretkę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie i odstawić do schłodzenia. Tężejącą galaretkę wylać na schłodzone ciasto z jabłkami.
Przyrządzanie
1. Blat
2. Krem śmietanowy
3. Blat
4. Krem śmietanowy
5. Blat
6. Krem śmietanowy
3. Owoce
4. Galaretka