
Mieszanka do wyrobu ciasta na bazie mąki orkiszowej z dodatkiem orzechów.
Zalety
- na bazie orkiszu- coraz popularniejszego zboża o wysokich walorach odżywczych,
- doskonały smak- kompozycja walorów orkiszu i orzechów,
- łatwość przygotowania
- różnorodne możliwości zastosowań: babki, placki, kruche ciasteczka,
- możliwość atrakcyjnej ekspozycji produktu dzięki banderolom do dekoracji ciasta.
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Ciasto Orkiszowe z Orzech 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Orkisz, jako pokarm dodający sił, znany był od wieków. Cenili go sobie słynący z waleczności Germanie zamieszkujący w dawnych czasach Europę oraz piękne damy w Mezopotamii. Po latach zapomnienia w ostatnim okresie orkisz wraca do łask, a to dzięki badaniom naukowców, którzy potwierdzili dobroczynny wpływ spożywania orkiszu dla zdrowia. Ziarno orkiszu zawiera bowiem duże ilości białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów i witamin. Można spożywać go w różnorodnej postaci ziarna, kaszy, maki, pieczywa, makaronu, płatków, otrąb i ciast. Oprócz walorów zdrowotnych niewątpliwą zaletą orkiszu jest jego przyjemny, łagodny, lekko orzechowy smak. Smak ten doskonale komponuje się ze smakiem orzechów laskowych i włoskich, co stanowiło dla nas inspirację do stworzenia mieszanki – Ciasta Orkiszowego z Orzechami. Ciasto Orkiszowe z Orzechami to nowa, oryginalna propozycja dla łasuchów. Doskonały smak, wilgotny miękisz oraz kawałki orzechów sprawiają, że temu ciastu naprawdę trudno się oprzeć! Ciasto Orkiszowe z Orzechami jest bardzo łatwe w przygotowaniu – wystarczy wymieszać mieszankę z jajami i tłuszczem. Można je wykorzystywać do przygotowania ciast w foremkach, placków z owocami, a także bardzo smacznych, kruchych ciasteczek. Bogactwo możliwości wykorzystania Ciasta Orkiszowego z Orzechami mogą Państwo odkryć, korzystając z proponowanych przez nas receptur.
Receptura podstawowa
